Bu sayfayı yazdır
EĞİTİME %100 DESTEK PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

EĞİTİME %100 DESTEK PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hukukçu ve aynı zamanda eğitimci Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın talimatıyla başlatılan 'Eğitime %100 Destek Projesi'nde çalışmalar sürüyor.

Sosyal belediyecilik sorumluluğu gereği okulların eksikliklerini gideren Siverek Belediyesi, okulların taleplerine kayıtsız kalmadı. Proje kapsamında daha önce okullara projeksiyon cihazları, fotokopi makineleri, kütüphane rafları, dolaplar, kitap ve kırtasiye yardımı, oturma bankları, kamelyalar, çeşmeler, bahçe ve çevre düzenlemeleri, okul binalarının rutin bir şekilde yıkanmaları, okul bahçelerinin betonlanması ve fidan desteği vererek eğitime destek verdi.

Eğitime destek çalışmalarını sürdüren Siverek Belediyesi, proje kapsamında okulların yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi yeniden tüm okul binalarında yıkama ve temizleme çalışmalarının yanı sıra her sınıfa bir çöp kovası dağıttı.

Öğrencilerin daha temiz bir eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçede 56 okula yaklaşık 1.500 çöp kovası dağıtıldı. Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince tüm okullarda yıkama çalışmalarına başlandı.

Proje koordinasyonundan sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Postacı yaptığı açıklamada, "Eğitime destek öncelikli görevleri arasında olmayan Siverek Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri amacıyla, merkez ve kırsal mahallelerdeki okullara, imkânlar ölçüsünde her türlü destek vermeyi görev kabul etmiştir. Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın talimatıyla başlatılan eğitime destek projesi kapsamında birimlerimizce merkez ve kırsalda 60 okula destek sağlanmıştır. Eğitime verilen her türlü desteğin geleceğimize yapılan yatırım olduğunun farkında olup bundan sonrada imkânlar ölçüsünde eğitime desteğimiz devam edecektir" dedi.

Okul idarecileri, "Sayın Başkanımız okullara şimdiye kadar hiç olmadığı kadar destek veriyor. Biz eğitimciler kendisinin eğitime verdiği destek ve katkılardan dolayı memnun olduğumuzu her ortamda belirtiyoruz. Kısacası eğitim öğretim camiası olarak bizlere olan ilgisinden memnunuz" ifadelerini kullandılar.