SİVEREK BELEDİYESİ HALKA AÇIK SIRA GECESİ DÜZENLİYOR

Siverek Belediyesi sıra gecesi geleneğinin gelecek kuşaklara aktırılması amacıyla Tarihi Paşa Konağı'nda halka açık sıra gecesi düzenliyor.

Kültür Müdürlüğünce halk günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede, vatandaşlara çiğköfte ikramında bulunuldu. Belediye Halk Müziği Korosu yörenin türkülerini seslendirirken, geceye katılanlar türküler eşliğinde halay çekti.

Halk günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen sıra gecesinin her Cuma akşamı yapılacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, "Amacımız geleneklerimizin yok olmaması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Sıra gecesinde halk müziğimizi, halk oyunlarımızı gelecek kuşaklara aktarırken bir yandan da sosyal yaşamı canlandırıp vatandaşlarımızı yaşamın stresinden bir nebze olsa uzak tutmaktır" dedi.