Bu sayfayı yazdır
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITTI

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITTI

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, fidanlık mesiren alanında çam, dut, çınar, katalpa, muşmula ve top akasya türü 10 bin 500 fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Fidan dağıtımı duyurusuyla geldiğini söyleyen Süleyman Öğül, fidanlar için Siverek Belediyesi'ne teşekkür etti.

Daha öncede belirli periyotlarla ilçe halkına fidan dağıttıklarını dile getiren Belediye Başkan Yarımcısı Hacı Ahmet Öncül, "Fidan dağıtımlarını bu yılda sürdüreceğiz. Ağaçlandırma kampanyası kapsamında getirilen fidanları sadece halkımıza değil, talep eden kurumlara da gönderiyoruz, bunun yanı sıra mesire alanlarımızda, mezarlıklarda da ağaçlandırma yapıyoruz" dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yıl içinde 7 bin ağacı toprakla buluşturduğunu belirten Öncül, "Hedefimiz yılsonuna kadar 20 bin ağacı halkımıza dağıtarak toprakla buluşmasını sağlamaktır. Bu hedefi yüksek tutmamızın temel sebeplerinden biri ise bölgemizin ağaç konusunda noksan olmasıdır. Gerek kırsal gerekse şehir merkezi olsun ağaçlandırmak için çaba göstereceğiz ve temennimiz yeşil bir Siverek ile birlikte yeşil bir bölge oluşturmaktır" dedi.

Bir süre sonra daha farklı fidan türlerinin dağıtılacağını belirten Öncül, bu yöndeki çalışmaların arttırılacağını söyledi.