• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

ÖĞRENCİLER, HEDEFLERİNE GENÇLİK EVLERİNDE HAZIRLANIYOR

ÖĞRENCİLER, HEDEFLERİNE GENÇLİK EVLERİNDE HAZIRLANIYOR

Siverekli öğrenciler, Siverek Belediyesi tarafından açılan ve tüm hizmetlerin ücretsiz olarak verildiği gençlik evlerinde üniversite sınavlarına hazırlanarak hedeflerine ulaşıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, bünyesinde yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte faaliyetlerine başlayan Ramazan Acarlar Gençlik Evinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler aynı zamanda çeşitli sosyal aktivitelere de katılıyor.

Yeni sınav sisteminin anlatıldığı gençlik evinde çeşitli seminerlerin yanı sıra deneme sınavları yapılıyor. Tüm hizmetlerin Siverek Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulduğu, öğretmenlerin bire bir öğrencilerle ilgilendiği gençlik evlerinde, öğrenciler hayallerini kurdukları üniversitelere hazırlanıyor.

Daha önce katıldığı üniversite sınavında istediği bölüme yerleşemeyen Şiyar Barut, hedefinin Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu gençlik evi hizmetini bizlere sunan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a çok teşekkür ederim. Bu gençlik evi sayesinde maddi açıdan durumu olmayıp dershane veya etüt merkezlerine gidemeyen öğrenciler bu sayede üniversiteye hazırlanıyor. Dershanelerde olmayan imkânları burada görüyoruz, gerek kaynak kitapları olsun gerek öğretmenlerimiz olsun, hepsi çok ilgili."

Düzenlenen seminer ve gezilere de katıldığını belirten Barut, sınav öncesi stres attıklarını söyledi.

Bir başka öğrenci Süleyman Parlak ise yeniden sınava hazırlanmak için gençlik evini tercih ettiğini dile getirerek, "Dershane arama sürecinde bir kaç yer ile görüştüm ama hem maddi hem manevi açıdan belediyemizin sunduğu bu imkânı görünce burayı tercih ettim. Böylesine eğitim kalitesi yüksek bir merkezi bize kazandırdığı için Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a çok ama çok teşekkür ediyorum ki beklediğimden çok daha iyi çıktı. Gezilere de katıldım, organizasyon açısından çok başarılıydı." dedi.

Hedefinin Hacettepe Üniversite olduğunu söyleyen Süleyman Parlak, bu yıl başaracağını ifade etti.

9 Eylül Üniversitesinde Psikoloji bölümüne yerleşmek istediğini söyleyen Melike Koldaş, "Ben mezun olduktan sonra sınava katıldım ancak istediğim bölüme yerleşemedim. İnşallah bu yıl başaracağım. Gerek Belediye Başkanımız Resul Yılmaz olsun gerek öğretmenlerimiz olsun bana hedefimi kazanmam için gerekli yardımı yapıyorlar, Çok kaliteli yayınları var, emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, geçen yıl açılan Ramazan Acarlar Gençlik Evinde YGS/LYS eğitimi gören 89 öğrencinin çeşitli üniversiteleri kazandığını söyledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü