• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN FAALİYETLERİ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN FAALİYETLERİ

2018 yılı içerisinde ilçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığın etkin bir şekilde kontrol altına alınabilmesi amacıyla zararlı haşerelerle etkili bir şekilde mücadele edildi.

İlçe merkezinde Müdürlüğümüze ve Zabıta Müdürlüğüne gelen talepler doğrultusunda 2537 adet kapalı alanda (ev, okul, camii, resmi kurumlar vb.) rezidüel ve sisleme cihazı ile haşerelere (karasinek, sivrisinek, kene, yılan, akrep, larva vs) karşı ilaçlama çalışması yapılmıştır.

Kırsal mahallelerden gelen talepler doğrultusunda toplam 1.370 kez kırsal mahalleler haşerelere karşı ilaçlanmıştır. Kırsal mahallelerdeki tüm ev, ahır, kümes, fosseptik çukur, gübrelik alanlar düzenli şekilde ilaçlanmıştır.

İlçe merkezi, yol boyları, kırsal mahalle ve sokaklarda;  5 adet Ulv Cihazı ve 1 adet Mistblower cihazı ile her gece ilaçlama yapılmıştır.

İlçe merkezinde bulunan göletler, ahır ve gübrelik alanlar, çöplük alanı, fosseptik çukurlarda haftada bir defa olmak üzere düzenli olarak ilaçlama yapılmıştır.

İlçe merkezinde park ve yeşil alanlarda bulunan ağaçlar böceklenmelere karşı Holder Cihazı ile ilaçlanmış olup, fiziksel mücadele kapsamında ayda 2’şer defa olmak üzere şerit uygulaması yapılmıştır.

Konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli; “2018 yılının özelikle mevsim dışı yağan yağmurlar sonucu nemli havalardan dolayı oluşan haşerelerin ciddi manada çoğaldığı, buna rağmen imkânları çerçevesinde yukarıda belirtildiği gibi gerek şehir merkezinde, gerekse de kırsal mahallelerde haşerelere karşı yoğun bir tempoyla ilaçlama çalışmaları sürdüren ilaçlama ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü