• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

HATİPOĞLU: ‘ÖNEMLİ OLAN KALBİMİZİN ENGELLİ OLMAMASIDIR’

HATİPOĞLU: ‘ÖNEMLİ OLAN KALBİMİZİN ENGELLİ OLMAMASIDIR’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programa katılan Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, engelli olmanın tercihle olmadığını söyledi.

Siverek Engelliler Derneği’nce Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek çalışmalarını anlatan sunumun ardından konuşan Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, her bireyin birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Bütün engelliler için engelsiz bir yaşam temenni eden Hatipoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Engelli olmak insan oğlunun istediği bir durum değil. Yüce Rabbimiz kimisini imtihan olarak, kimi anne babayı da bu dünyada evladı ile imtihan eder. İnsanoğlunun bu hayattaki zorlukları bedenindeki birtakım eksiklikleri bahşederek verilmiş olan bir kaderdir, onun için bizler dünyaya geldiğimiz zaman ne olacağımızı veya dünyaya geldikten sonra Yüce Rabbimiz tarafından hangi engellerle karşılaşacağımızı elbette bilemeyiz. Onun için biz engelli olursak da önemli olan gönüllerimizin, kalplerimizin engelli olmamasıdır ve bu engelleri kalbimizdeki sevgi ile gönlümüzdeki gönül diliyle, sevgi diliyle bütün zorlukların üstesinden gelerek bunları aşmak için gayret etmeliyiz.”

Engelliler ailelerini sabırları nedeniyle taktir ettiğini dile getiren Hatipoğlu, “Siz değerli kardeşlerimi bir kez daha tebrik ediyorum ve bu hayatı ulaştığınız zorlukların Yüce Rabbimiz tarafından daha kolay daha mutlu daha sağlıklı bir hayat yaşamanızı temenni ediyor, hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bugünü düzenleyen dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, siz değerli katılımcılara ve engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutluyorum. Engelsiz bir hayat yaşama dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren programda engelli öğrencilerin tiyatro gösterisinin yanı sıra orkestra grubu sahne aldı.

Şiir ve ilahilerin seslendirildiği program sonunda mahalli sanatçı Hüseyin Alphan konser verdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü