Bu sayfayı yazdır
BELEDİYEMİZ 10 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

BELEDİYEMİZ 10 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

İlçemizde ‘Geleceğe nefes ol' kampanyası kapsamında 'Kent ormanı' alanında fidan dikimi yapıldı.

Belediyemizce Siverek Vadisi Toki mevkiinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Siverek Kaymakamı fidan dikim programı öncesinde yaptığı konuşmada programın tüm Türkiye'de yapıldığına dikkat çekti.

Yurdun dört bir köşesinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını dile getiren Çiftçiler, şunları kaydetti: “Malumunuz sanayi arttıkça çevre sorunları da fazlalaşıyor. Yaşam alanları ve doğal hayat gittikçe kirleniyor. Burada yapacağımız çalışma ağaç dikme çalışması olarak değil bütün bir eko sistemin korunmasına katkı sağlayacak olan bir çalışma olarak değerlendirilmeli. Bu topraklar bizim yarınlarımıza borçlu olduğumuz topraklardır. Bu nedenle geleceğimizi düşünmek için geleceğimize nefes vermek için bugün alanlardayız. Bütün Siverek halkının burada olmasından çok büyük bir mutluluk duydum. Ayrıca bugün sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Bundan sonra her yıl 11 Kasım’da daha da fazla ağaç dikerek güzel yurdumuzu yemyeşil bir coğrafyaya çevireceğiz. Bu süreçte bize destek veren Orman Genel Müdürlüğü personelimize, Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın’a, Başkan Yardımcımız Hasan İzol’a, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada 10 bin ağaç toplamda ise 40 bin ağaç dikeceğiz. Sadece dikmek önemli değil, bu ağaçlar hepimize emanettir. Sık sık buraları ziyaret edeceğiz ve bu ağaçların sürdürülebilir bir şekilde geleceğe miras kalmasını sağlayacağız.”

Kaymakam Çiftçiler’in konuşmasının ardından programa katılan binlerce vatandaş alanda fidan dikti. Anaokulu öğrencilerinin ilk fidanlarını dikme heyecanı yüzlerine yansırken çok sayıda vatandaş fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.