Bu sayfayı yazdır
KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ MUHTARLIKLARA ÇÖP POŞETİ DAĞITILDI

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ MUHTARLIKLARA ÇÖP POŞETİ DAĞITILDI

Belediyemiz Kurban Bayramı öncesi merkez mahalle muhtarlarına vatandaşlara dağıtılmak üzere 6 bin çöp poşeti dağıttı.

Kurban Bayramı öncesi kentte tüm hazırlıklarını tamamlayan Siverek Belediyesi, çevre temizliğinin korunması ve atıkların çevreyi kirletmemesi amacıyla mahalle muhtarlarına çöp poşeti teslimatını tamamladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince mahallelerdeki nüfus yoğunluğuna bağlı dağıtımı yapılan 6 bin çöp poşeti, merkezde bulunan 21 mahalle muhtarının bürosuna teslim edildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada poşetlerin muhtarlıklardan temin edilebileceği belirtildi.

Açıklamada poşetlerin, çevre kirliliğine engel olmak ve olası kötü kokuların önlenmesi amacıyla dağıtıldığına vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi: “Kurban Bayramlarında atıkların gelişi güzel atılmaması ve çevre temizliğinin korunması amacıyla merkez mahalle muhtarlıklarına vatandaşlarımız için atık poşetleri bırakılmıştır. Atıkların halk sağlığını tehdit etmemesi, görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın çöp poşetlerini muhtarlıklardan temin ederek atıklarını gelişi güzel bırakmamalarını rica ediyoruz. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımız atıklarını poşetlere koyduktan sonra ağızlarını bağlayıp en yakın konteynıra bırakmaları halinde çevrenin temiz tutulmasına önemli bir katkı sunacaklardır.”

Öte yandan çöp poşetlerinin muhtarlıklar dışında Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren Zabıta Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden temin edilebileceği bildirildi.