• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK’TE EL EMEĞİ ÜRÜNLER GÖZ DOLDURDU

SİVEREK’TE EL EMEĞİ ÜRÜNLER GÖZ DOLDURDU

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, kursiyer kadınlar tarafından binbir emekle yapılan el emeği göz nuru ürünlerle açılan sergiyi gezdi.

Kültür ve Sosyal Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Ayvanat Kadın Kültür ve Destek Merkezindeki çeşitli kurslara katılan kadınlar, yaptıkları el emeği ürünleri sergiledi.

Sergide yöresel kıyafetlerin yanı sıra bez bebekler, aromatik bitki yetiştiriciliği, el sanatları ürünleri, ahşap boyama, ebru sanatı ve yöresel yemekler yer aldı.

Açılan stantları gezen Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, ürünlerin yapımı hakkında bilgi aldı.

-Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum

Açılan kurslara yoğun bir talep olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Belediyemiz bünyesinde faaliyetlerine devam eden Ayvanat Kadın Kültür Merkezimizdeki kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergideyiz. Birbirinden kıymetli ve değerli el emeği göz nuru ürünler var. Sergideki birçok ürünün geri dönüşümden elde edilen malzemelerle yapıldığını öğrendik ki bu ülke ekonomisine katkı sağlaması anlamına geliyor. Tüm kursiyerlerimizi bu konudaki çalışmaları için tebrik ediyorum.” dedi.

-Kursiyerlerimiz aile bütçelerine de katkı sağlıyor

Emek verilen ürünlerden elde edilen gelirlerin kursiyerlere verildiğini aktaran Çakmak, şu ifadeleri kullandı: “Elbette sadece ülke ekonomisine değil, emek veren kursiyerlerimiz ürünlerini pazarlayarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Sabun, mantı ve geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen birçok ürünü ilerleyen zamanlarda kadın kooperatifimizde değerlendireceğiz. Yani bu ürünleri marka haline getirip ilçemize katma değer getirecek projelerde yer vereceğiz. Projelerimiz hayata geçtikçe kadınlarımızın iş alanındaki ağırlığını daha çok hissedeceğiz. Kooperatifimizin güçlenmesi demek kadınlarımızın güçlenmesi anlamına geliyor. Çalışmaların tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Sergiye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener, birim müdürleri, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri, kursiyerler ile davetliler katıldı.


Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü