SİVEREK’TE MARKET VE FIRINLAR DENETLENİYOR

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde bulunan  market, fırın ve  unlu mamulleri satışı ve imalatı yapılan işyerlerine yönelik hijyen gramaj ve etiket denetimi yaptı.

Halk sağlığının korunmasın yönelik yapılan denetimlerde ekipler ekmek üretimi yapan fırınlarda unlu mamulleri ve marketlerde gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri kontrol edilirken, hijyen konusunda da işletmelerin gerekli şartları taşımadığı denetlendi.

ilçe genelinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına denetimlerin belli periyodlarla devam edeceği belirtildi.

Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamada;  “Denetimlerde ekiplerimiz işyerlerinde ürünlerin son kullanım tarihi, ürün ambalajları, etiketleri ve ürünlerin genel hijyen kuralları ve özellikle fırınlarda gramaj ve hijyen kurallarına uyulması için hassasiyetle çalışıyoruz” denildi.