Skip to main content

BAŞKAN BUCAK, BAZALT SÜTUNLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

1814

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, bazalt sütunların bulunduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.

Bir süre önce Siverek-Kâhta kara yolu 31’inci kilometresinde yol çalışmaları sırasında bulunan bazalt sütunlar jandarma ekiplerince koruma altına alındı.

Akademisyenlerin yaklaşık 2 milyon yıllık tarihe sahip olduklarını belirledikleri alanda incelemeler başlatıldı.

Bölgeye giden Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, alanda incelemelerde bulunarak sütunlar hakkında bilgi aldı.

Bazalt sütunların dünyada nadir görüldüğü yapılar olduğunu dile getiren Başkan Ali Murat Bucak, “İlçemizin tanıtımı ve turizm için bizim için çok önemli. Bu sütunların muhafaza edilmesi için bölgede ciddi bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Tabi biz bu konuda uzman olmadığımız için gerek bakanlık gerekse merkezi hükümet tarafında gerekli girişimlerimizi yapacağız. Yine de bölgenin korunabilmesi özellikle koruma bantlarının olması bile büyük önem arz ediyor. İnşallah hayırlı olur, ilçemizin ve bölgemizin tanıtımı için büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Bulunan bazalt sütunların korunmasının önemine değinen Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sait Şahinalp, şunları söyledi:

“Sivil toplum kuruluşlarının, öğretmenlerimizin ve sayın başkanımızın ilgilenmiş olması kamuoyu oluşturması ve tanıtma açısından önem arz ediyor. Konum itibarıyla daha önceden de ifade etmiş olduğum gibi önemli bir alan içerisinde yer alıyor. Nemrut’a giden yol üzerine yine Takoran Vadisi’ne yakın bir alan içerisinde. Dolayısıyla turistlerin yol güzergâhı üzerinde olan bir yer ve bu nedenle de ziyaretçi sıkıntısı diyelim burada gerçekleşmeyecektir. Çok ziyaret edenleri olacaktır ve bu da ekonomik bir getiri getirecektir ama en önemlisi burada tabiatın bize getirmiş olduğu bu mirasın burada korunmasıdır. Çünkü bunlar bir kere tarih belirtildikten sonra bir daha geri getiremeyiz. Tarihi eserleri belki taşıyabiliriz ama bizim bunları taşıma imkânımız yok. Bu nedenle tabiatın bize getirmiş olduğu bu değerlerin korunmuş olması ve burada ilerisi için belki bir ziyaretçi alanların burada oluşturulmuş olması önemli olan bir husustur.”

Alanda yapılan incelemelerin ardından Takoran Mahallesi’nde ‘Siverek Bazalt Sütunları Tanıtım Programı’ düzenlendi.

Program, Takoran Vadisi’ne düzenlenen tekne turunun ardından sona erdi.

Galeri
Video
BENZER HABERLER
  • SİVEREK’TE ANNE-ÇOCUK ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
    Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tar...
  • ŞANLIURFASPOR KULÜBÜNÜ TESİSLERİMİZDE AĞIRLADIK
    2.Ligde mücadele eden Şanlıurfaspor, Kepez Belediy...
  • SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SICAK ÇORBA İKRAMI
    Belediyemiz, Meteoroloji tarafından yapılan yoğun ...
  • BELEDİYEMİZ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
    Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, akşam s...
  • BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERE HİJYEN KİTİ VE EĞİTİMİ VERİLDİ
    Belediyemiz, eğitime destek çalışmaları kapsamında...
  • BELEDİYEMİZ MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA CAMİLERDE İKRAMLARDA BULUNULDU
    Belediyemiz, Miraç Kandili dolayısıyla ilçe geneli...
  • BAŞKAN BUCAK'TAN BELEDİYE PERSONELİNE GÜÇLÜ MALİ DESTEK
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, belediye büny...
  • BELEDİYEMİZ GÖRME ENGELLİLERİ UNUTMADI
    Belediyesimiz, 7–14 Ocak Beyaz Baston Görme Engell...
  • BAŞKAN BUCAK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, 10 Ocak Çalış...
  • BELEDİYEMİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
    Belediyemiz, etkili olan kar yağışının ilk gününde...
  • BELEDİYEMİZ 340 KÖYÜ ULAŞIMA AÇTI
    Belediyemiz, etkili olan kar yağışının ardından kı...
  • SİVEREK'TE KARLA MÜCADELE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SÜRÜYOR
    Belediyesimiz Fen İşleri Müdürlüğü, etkili olan ka...
  • BAŞKAN
    KURUMSAL
    GÜNCEL
    KENTE BAKIŞ

    © Copyright 2024 - Siverek Belediyesi
    Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

    Siverek Bilgi İşlem Müdürlüğü