Skip to main content

SİVEREK BELEDİYESİ GÜMRÜK HANI KÜLTÜR SANAT EVİ’NDE KURSLARA YOĞUN İLGİ

1055

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gümrük Hanı Kültür Sanat Evi’nde çeşitli kurslar devam ediyor. 7’den 70’e sanatseverler ve öğrenciler, açılan kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Sanat ve sanatçının her zaman yanında olan Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın göreve gelmesiyle birlikte, tarihi Gümrük Hanı’nda sanatın ve sanatseverlerin aktif bir şekilde faaliyet gösterebileceği bir ortam oluşturuldu.

Bu kapsamda; Ebru sanatı, piyano, keman, bağlama, gitar, seramik, resim, görsel sanatlar, halk oyunları ve sıra gecesi ekip çalışmaları gibi kurslar ücretsiz olarak veriliyor. Her yaştan sanatsevere hitap eden Kültür Sanat Evi’nde, ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ve lisesinin resim ve müzik alanlarına yönelik yetenek sınavlarına hazırlık eğitimleri de sürüyor.

Hobi olarak resim kursuna katılan Kimya Öğretmeni Hüsne Seçil Soylu duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Resim çizmeyi çok sevdiğim için kendimi geliştirmek amacıyla kursa kayıt yaptırdım. Bu imkanı bize sunan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Kursta kendini geliştirerek üniversiteye yerleşmeyi hedeflediğini belirten Ferhat Gez ise şöyle konuştu:

“Liseden mezun olduktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi'nin resim bölümüne hazırlanıyorum. Hocalarımızdan ücretsiz olarak aldığımız eğitimlerle kendimi geliştiriyorum. İnşallah bu eğitimlerle özel yetenek sınavlarına girerek güzel bir üniversiteye yerleşeceğim. Bizlere her zaman destek olan Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’a teşekkür ederim.”

Konservatuvar yetenek sınavlarına hazırlanan lise mezunu Gülbahar Çetin de düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Özel yetenek sınavlarına yönelik eğitimlerimizi Gümrük Hanı Kültür Sanat Evi’nde ücretsiz olarak alıyoruz. Birbirinden değerli hocalarımızdan faydalanma şansı bulduk. Eğitimlerimizde emeği geçen hocalarımıza ve bizlere bu imkanları sağlayan Siverek Belediyesi'ne teşekkür ederim.”

Gümrük Hanı Kültür Sanat Evi’nde açılan kurslara gösterilen yoğun ilgi üzerine, önümüzdeki günlerde yeni kursların da faaliyete geçeceği belirtildi.

Galeri
Video
BENZER HABERLER
  • SİVEREK’TE ANNE-ÇOCUK ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
    Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tar...
  • ŞANLIURFASPOR KULÜBÜNÜ TESİSLERİMİZDE AĞIRLADIK
    2.Ligde mücadele eden Şanlıurfaspor, Kepez Belediy...
  • SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SICAK ÇORBA İKRAMI
    Belediyemiz, Meteoroloji tarafından yapılan yoğun ...
  • BELEDİYEMİZ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
    Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, akşam s...
  • BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERE HİJYEN KİTİ VE EĞİTİMİ VERİLDİ
    Belediyemiz, eğitime destek çalışmaları kapsamında...
  • BELEDİYEMİZ MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA CAMİLERDE İKRAMLARDA BULUNULDU
    Belediyemiz, Miraç Kandili dolayısıyla ilçe geneli...
  • BAŞKAN BUCAK'TAN BELEDİYE PERSONELİNE GÜÇLÜ MALİ DESTEK
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, belediye büny...
  • BELEDİYEMİZ GÖRME ENGELLİLERİ UNUTMADI
    Belediyesimiz, 7–14 Ocak Beyaz Baston Görme Engell...
  • BAŞKAN BUCAK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, 10 Ocak Çalış...
  • BELEDİYEMİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
    Belediyemiz, etkili olan kar yağışının ilk gününde...
  • BELEDİYEMİZ 340 KÖYÜ ULAŞIMA AÇTI
    Belediyemiz, etkili olan kar yağışının ardından kı...
  • SİVEREK'TE KARLA MÜCADELE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SÜRÜYOR
    Belediyesimiz Fen İşleri Müdürlüğü, etkili olan ka...
  • BAŞKAN
    KURUMSAL
    GÜNCEL
    KENTE BAKIŞ

    © Copyright 2024 - Siverek Belediyesi
    Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

    Siverek Bilgi İşlem Müdürlüğü