Skip to main content

SURİYELİ KADINLARA YÖNELİK MESLEK KURSLARI DEVAM EDİYOR

966

Siverek Belediyesi ve Birleşmiş Millet (BM) iş birliğiyle Suriyeli kadınların sosyal entegrasyonunu sağlamak için kadın kültür merkezlerinde açılan meslek kursları devam ediyor.

Kültür Müdürlüğü ve Göç İdaresi tarafından Dicle-Bağlar Kadın Kültür Merkezi’nde açılan kurslara katılan Suriyeli kadınlara mesleki eğitimler veriliyor.

Halı dokuma, resim ve filografi kursuna katılan kadınlar, edindikleri mesleklerin ardından ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Programın asıl amacının Suriyeli kadınların sosyal bütünleşmelerinin sağlanması ve çevreye uyumlarının kolaylaştırılması olarak belirtildi.

BM koordinatörü Adnan Kuba, desteklerinden dolayı Siverek Belediyesi’ne teşekkür etti.

Programın ana amacının Suriyeli kadınların uyumunu sağlamak olduğunu belirten Kuba, “Bu programın ana amacı buradaki Türk ve Suriyeli kadınların birlikte olmasıdır. Aslında biraz bu yabancılığı bitirmek ve kardeş gibi olmalarını sağlamaktır. Şu an halı kursundayız ve daha önceki programlarımızdan birinde bir Türk kadın bu fikri söyledi. Bize halı kursu yapalım diye o arkadaşımız önerdi ki kendisi halı dokuma fabrikasında çalışıyordu. Biz bu fikir üzerine bu programları başlattık. Programlarımızda 12 oturum var ve her oturum bir hafta sürüyor. Bu program ve aktivitelerde Suriyeli kadınlar daha çok halının eski dönemlerinde halının hikâyesine odaklanıyor. Öncelikle Siverek Belediyesi ve Dicle-Bağlar Kadın Kültür Merkezine çok teşekkür ediyoruz. Onların desteğiyle böyle güzel bir ortamda programımızı uygulayabiliyoruz.” dedi.

Dicle-Bağlar Kadın Kültür Merkezi sorumlusu Seyran Çiftçi de, “Birleşmiş Milletler ve Siverek Belediyesi işbirliğiyle Suriyeli kadınların entegrasyonunu kolaylaştırma amacı ile bir ay öncesinden başlatmış olduğumuz programı biz de Dicle-Bağlar Kadın Kültür Merkezi olarak programın ev sahipliğini yapmaya çalışıyoruz. Kurslar arasında halı dokuma, filografi ve resim gibi kurslardan faydalanıp meslek olarak devamlılığını sağlayabilmeleri amacıyla moral ve motivasyonlarına destek olmaya çalışıyoruz. Bu kurslarımızın devamlılığını sağlamaya çalışacağız.” diye konuştu.

Galeri
Video
BENZER HABERLER
  • BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERE HİJYEN KİTİ VE EĞİTİMİ VERİLDİ
    Belediyemiz, eğitime destek çalışmaları kapsamında...
  • BELEDİYEMİZ MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA CAMİLERDE İKRAMLARDA BULUNULDU
    Belediyemiz, Miraç Kandili dolayısıyla ilçe geneli...
  • BAŞKAN BUCAK'TAN BELEDİYE PERSONELİNE GÜÇLÜ MALİ DESTEK
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, belediye büny...
  • BELEDİYEMİZ GÖRME ENGELLİLERİ UNUTMADI
    Belediyesimiz, 7–14 Ocak Beyaz Baston Görme Engell...
  • BAŞKAN BUCAK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, 10 Ocak Çalış...
  • BELEDİYEMİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
    Belediyemiz, etkili olan kar yağışının ilk gününde...
  • BELEDİYEMİZ 340 KÖYÜ ULAŞIMA AÇTI
    Belediyemiz, etkili olan kar yağışının ardından kı...
  • SİVEREK'TE KARLA MÜCADELE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SÜRÜYOR
    Belediyesimiz Fen İşleri Müdürlüğü, etkili olan ka...
  • BAŞKAN YARDIMCISI BUCAK’TAN YAPILAN ALGIYA TEPKİ
    Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Keke Bu...
  • BELEDİYEMİZ’DEN KAR TEMİZLEME SEFERBERLİĞİ
    Siverek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, iki gün b...
  • KARLA KAPANAN KIRSAL MAHALLEDE DİYALİZ HASTASINI BELEDİYE EKİPLERİ KURTARDI
    İlçemizde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma ...
  • Kar yağışı süresince 10 bin vatandaşa ulaşıldı
     Belediyemiz, kar yağışının etkili olduğu sür...
  • BAŞKAN
    KURUMSAL
    GÜNCEL
    KENTE BAKIŞ

    © Copyright 2024 - Siverek Belediyesi
    Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

    Siverek Bilgi İşlem Müdürlüğü