• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

MARKİK MAHALLESİNDE YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

MARKİK MAHALLESİNDE YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Siverek Belediyesi Kırsal İşler Müdürlüğü ilçeye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıbalta (Markik) mahallesinde başlattığı stabilize yol ve sel suları kanal çalışması sona erdi.

Kırsal İşler Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül ile Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Öncül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ’Müdürlüğümüze bağlı iş makinalarımız Markik (Sarıbalta) kırsal mahallesinde yaptığı çalışmaları yerinde görmek üzere Kısal ve Fen İşleri müdürümüzle beraber incelemelerde bulunduk gerçekten bu köyümüz kırsal mahallemiz hizmet almadı. Bu hizmetler bittikten sonra mahallemiz güzel bir görünüme kavuşacağına inanıyoruz. Mahalle içinde yapılan stabilize yol çalışmaların yanı sıra üzerinde bulunduğumuz alanda kanal çalışmalarını tamamladık, mahallemiz 30 yıl önce afet bölgesi ilan edilmişti, yaşanan heyelan sonucu mahallede bir çok ev zarar görmüştü, afet işleri tarafından yapılan evler tekrardan su baskınlarına maruz kalmıştı mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda sel ve heyelan baskınlarına sebebiyet vermemesi dolayısıyla belediyemizin imkanlarıyla mahallemizin çevresinde kanal açma çalışmaları başlatarak bitirmiş durumdayız. Yapılan çalışmaların mahalle sakinleri ve mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

Mahalle sakinlerinden Ekrem Tüysüz yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve ekibine teşekkür ederek yaptığı konuşmada şunları kaydetti.’’ Bayındırlığımızın köyümüzü heyelan bölgesi olması nedeniyle bayındırlığın yapmış olduğu evlerden birçoğu dağdan gelen heyelan suyu evlerin üzerine geliyordu. Belediyemizin yaptığı çalışma ile üzerimize gelen heyelan tamamıyla önlendi, eskiden köyümüzde çamurdan çıkamıyorduk şimdi yapılan çalışmaların ardından yollarımız, mahalle içi sokaklarımız yapıldı, eski hükümetler aynı hiç hizmet göremedik şimdiki hükümetten ve belediyemizden Allah razı olsun, hiç bölge ayrımı yapmaksızın hizmetler yapılıyor takdir ediyoruz’’ dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü