MEZRA MAHALLESİNİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Siverek Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde yoğun bir tempo ile çalışmalarına devam ederken sorumluluk alanı gözetmiyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Mezra Mahallesi sakinlerinin içme su sorunu yaşadıklarını belirterek Siverek Belediyesine başvurmaları üzerine Başkan Yılmaz, mahallede çalışma başlatılması talimatı verdi.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında, mahalleye 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan doğal su kaynağından döşenen su tahliye borularıyla mahallenin içme suyu sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, mahallenin özellikle yaz aylarında su sorunu bulunduğunu söyledi. Başkan Resul Yılmaz’ın talimatıyla çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Öncül, “Talimat üzerine ekiplerimizin bölgeye yönlendirdik. Yapılan ön çalışmanın ardından kaynak suyunun 1,5 kilometre uzaklıkta olduğunu belirledik ve şuan için borular döşenmeye başladı. Çalışmanın tamamlanmasıyla mahallemizin su sorunu giderilmiş olacak. Su gayet güzel ve sağlıklı bir su. Mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Mahalle muhtarı İsmet Kanlıdere, “Köy hizmetleri tarafından 1970 tarihinde getirilen suyun ardından hiçbir bakım yapılmadı. Belediyemize başvurduk suyumuzun yetersiz olmasından dolayı. Şuan çalışma yapılıyor. Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.