• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE, PERSONELLERİNİ UNUTMADI

BAŞKAN YILMAZ, DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE, PERSONELLERİNİ UNUTMADI

 

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, 8 Mart dünya kadınlar günü vesilesiyle, belediye bünyesinde çalışan kadın personellerle kahvaltıda bir araya geldi.

Üçgen park sosyal tesislerinde verilen kahvaltıya, kurumda çalışan kadınların yanı sıra Başkan Yılmaz’ın eşi Özlem Yılmaz’da katıldı.

Kahvaltıdan sonra konuşma yapan Başkan Yılmaz; ‘Tabi oldukları inançta, tüm yaratılmışların hakları ile ilgili bir sınırlamanın olmadığına’ dikkat çekerek şunları söyledi; “Benim bulunduğum dünya görüşünde kadınlar Allah’ın emanetidirler ve yine Hz. Muhammed (S.AV) de buyurmuş ki; “Kadınların sizin üzerinizde hakları olduğu gibi, sizinde kadınlar üzerinde haklarınız vardır’ derken önce kadınların haklarından bahsediyor, burası çok önemli, islam hukukunun temel ilkelerinden biriside, cennet anaların ayakları altındadır. Dolaysıyla hayat devam ettiği sürece başta siz hanımefendiler olmak üzere bütün insanların bütün yaratılmışların, hiç şüphesiz hakları vardır. Bizler bu hakların hem farkındayız, hem de en üst düzeyde bu hakların daha gelişmesi, korunması için elimizden ne gelirse bunu yapmakla mükellefiz” dedi.

‘1982 anayasanda değişiklikler yapılarak, kadın hakları konusunda birçok olumlu adım atıldığına’ dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Peki bu adımlar yeterlimi diye soracak olursanız, bana göre yeterli değil, çünkü kadınlar hayatın her alanında vardır ve olmalıdır. Yani iş hayatında da olmalıdır, kamu hayatında da olmalıdır. Zaten evlerin, yuvaların temel direklerisiniz, o nedenle gelecek nesilleri şekillendirme ve dolaysıyla ülkenin geleceğini belirlemede sizler, önemli bir yer tutuyorsunuz. Bakın bir çocuk evde ebeveynlerinden öğrendikleriyle yetişir, özelikle annesinden öğrendikleriyle kişiliği şekilleniyor. Bu nedenle kadınlarımız ne kadar bilinçli olsa, yani sizler ne kadar çok insan psikolojisine, çocuk psikolojisine, dolaysıyla eğitim psikolojisine hâkim olursanız geleceğimiz o derece aydınlık olur. Yarınlarımız o derecede bizimdir demektir. Ben bu vesileyle kadınlar gününüzü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Yılmaz ve eşi kahvaltıya katılan bayanlara karanfil dağıtarak, hatıra fotoğraf çekti. 

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü