8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

Eyüp Cenap Gençlik merkezinde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ak Parti MKYK üyesi, siyasi ve hukuk işler başkan yardımcısı ve yazar Zeynep Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil ile çok sayıda bayan katıldı.

Etkinlikte 8 Mart dünya kadınlar günü dolaysıyla kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz; “16 Nisanda yapılacak olan halk oylamasının ülkemiz için önemini vurgulayarak, herkesin ve özelikle kadınların evet oyu kullanması gerektiğini söyleyerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Yazar Zeynep Alkış, etkinliğe katılan kadınlara yaklaşık 45 dakikalık bir sunum sundu, Yazar Alkış sunumunda dünyada kadın hakları ile İslam’ın kadına verdiği hakları karşılaştırarak, İslam’ın bundan 1500 yıl öncesinde kadına verdiği haklara, günümüzde kendisini uygar olarak tanımlayan medeniyetlerin bu seviyeye ulaşmadığına dikkat çekti.

Zeynep Alkış, cumhuriyetten bu yana Türkiye’de özelikle başörtülü kadınların birçok haktan mahrum bırakıldığını, ama günümüzde artık TSK içinde dahi başörtülü kadınların bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren program sonrasında etkinliğe katılan bayanlara karanfil dağıtıldı. Kurulan kitap standında Yazar Zeynep Alkış kitaplarını imzaladı.