• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN RESUL YILMAZ, CANLI YAYINDA YENİ SİSTEMİ ANLATTI

BAŞKAN RESUL YILMAZ, CANLI YAYINDA YENİ SİSTEMİ ANLATTI

 

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Kanal Urfa, Güneydoğu Tv ve Edessa Tv ortak canlı yayınında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Belediye Sosyal Tesisleri Tarihi Paşa Konağında saat 20.30'da başlayan programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, yeni sistemi tüm detaylarıyla anlattı.

16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan yeni sistemin Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Birey olarak yeni anayasa maddelerini en iyi şekilde öğrenebilirsek, referandumun önemini daha iyi anlarız. Kulaktan duyma bilgilerle değil, anlamaya çalışarak öneminin farkına varmalıyız” dedi.

Yeni anayasaya hayır diyenlerin, ülkenin gelişmesine engel olmak istediklerine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Son 15 yılda ülkemizin kendi teknolojisini üretmek konusunda neleri başardığını hep beraber gördük. Geliştirilen teknoloji ve sanayisiyle dünya devleri diye tabir edilen ülkelerle rekabet eden, milli gelirini arttırmış, birçok alanda büyük hamleler gerçekleştirmiş, güçlü Türkiye birilerini rahatsız ediyor" diye konuştu.

Yeni sistemin birileri tarafından çarpıtıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Milletten neden korkuluyor bunu anlayabilen yok. Düşünün bir ülkede vatandaşlar 100 bin oy ile Cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek. Bu demokrasi dünyanın hangi ülkesinde var?" ifadelerini kullandı.

"Olağanüstü hal uygulaması yeniden tanımlanıyor" diyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti; "15 Temmuz hain darbe girişiminin sonuçları ve terör tehditleri de göz önüne alınarak, yeniden tanımlanıyor. Ohal ilanı yetkisi, yürütmenin başı olduğu için Cumhurbaşkanı’na aktarılıyor. Cumhurbaşkanı ohal ilanını ve ohal kararnamelerini meclisin onayına sunuyor. Meclisin ohal’i uzatma, kısaltma ya da kaldırma yetkisi bulunuyor. Meclisin bu konudaki denetleme gücü ve sorumluluğu ön plana çıkıyor."

Demokrasiden dem vuran Avrupa ülkelerinin son dönemdeki uygulamalarına sert çıkan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, "Bize demokrasi dersi vermeye çalışan ülkelerin son dönemlerde içinde bulundukları durumu hayret ve ibretle izliyoruz. Türkiye Dışişleri Bakanının uçağının inişine izin verilmiyor. Öte yandan bir diğer Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya aşağılık bazı tavırlar sergilendi. Hiç şüphesiz Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklı haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Bütün dünya artık bunları tanıyor, önemli olan nokta ise bundan kaynaklı ülke olarak kenetlenmemizdir, bir araya gelebilmemizdir ki bu millet bunun gereğini yapıyor. Bunun en iyi örneğini de 15 Temmuz'da millet olarak bunu ortaya koyduk, bütün dünyaya bunu gösterdik" dedi.

Bakanlar kurulunda alınan kararlarda incelik olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, kararlardan, Hollanda vatandaşlarının etkilenmeyeceğini, kararların hükümete yönelik olduğunu belirtti.

 

Image00001


Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü