• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, SİVSAD’A REFERANDUMU ANLATTI

BAŞKAN YILMAZ, SİVSAD’A REFERANDUMU ANLATTI

 

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi Bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Başkan Yılmaz, Siverek fotoğraf sanatçıları derneği (SİVSAD) yönetimi ve üyeleri ile Tarihi Cıncıklı hamamda bir araya geldi.

Dernek yönetimi ve üyeleri ile akşam yemeği yiyen Başkan Yılmaz yönetim kuruluna Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve halk oylaması hakkında bilgi vererek sunum yaptı.

Geçmişten günümüze anayasaların hiçbir zaman millet tarafından belirlenmediğine dikkat çeken Başkan Resul Yılmaz;  “1982 anayasasının hemen öncesinde 115 tur olmasına rağmen TBMM tarafından Cumhurbaşkanı seçilememiştir seçilemeyişinin hiç şüphesiz birçok nedeni var, bunlardan en önemlisi de anayasa hukuk tarihçileri bunu belirtiyor darbe sürecine hazırlık yapmaktır” dedi.

16 Nisan sonrası yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini maddeler halinde anlatan Başkan Yılmaz;

KALICI SİYASİ İSTİKRAR

İki seçim arasında (5 yıl ) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek.

Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güvenoyunu millet verecek.

HIZLI VE ETKİLİ İCRAAT

Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan,  gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak

GÜÇLÜ YASAMA GÜÇLÜ İCRAAT

Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükûmeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek.

BİRLİK VE UZLAŞMA

Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak, Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı'nın hem Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Geçmişteki Hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak

YARGI SİVİLLEŞİYOR

Askeri yargı tümüyle kaldırılıyor. Sadece disiplin mahkemelerine izin veriliyor. Askeri mahkemeler sadece savaş halinde kurulabiliyor. Yargıda birlik geliyor. Asker ve sivil ayrımı ortadan kalkıyor. Vatandaşlarımızın hepsi aynı yargı kurumlarına tabi oluyor. AB müktesebatına uyumlu ve demokrasi standartlarını yükselten bir uygulama daha hayata geçirilmiş oluyor.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Sivsad Yönetimi ve üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında EVET oyunun mutlaka çıkması ve ülkemizin çocuklarımızın geleciği için çok önem arz ettiğini belirtti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü