Başkan Yılmaz: "Ne Hazindir Ki Darbeler Hep Anayasal Kuruluşlar Tarafından Yapılmıştır"

Memur-Sen'e Davet Tercih "Evet" Buluşması programında konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Türkiye'de darbelerin her zaman anayasal kuruluşlar tarafından yapıldığını söyledi.

Memur-Sen'e Davet Tercih "Evet" Buluşması programına katılan ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini anlatan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, konuşmasının sonunda şunları söyledi; "Maalesef bu ülkede darbe girişimlerinin tamamı ne hazindir ki anayasal kuruluşlar tarafından yapılmış. Örneğin 1980 darbesini gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleridir. TSK, Merkezi hükumetin temel birimlerinden, merkezdeki birimlerindendir, anayasal bir kuruluştur” dedi.

2007 yılındaki yargı darbesini hatırlatan Başkan Yılmaz, "2007 yılında yargı vesayetiyle karşı karşıya kaldık. 367 garabeti, oda bir anayasal kuruluştur. Merkezi yönetimin temel birimlerinden biriydi ama maalesef halkın iradesine egemenliğine karşı bir darbe yapıldı. Biz diyoruz ki, biz bu milletin, halkın hizmetkârıyız, olmaya da devam edeceğiz, ancak bu halka hizmet ederken hizmetkarlık ederken halkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bu sisteme dokunacağız, dokunacak olan sizlersiniz. Onun için diyoruz ki daima millet, kararımız evet" ifadelerini kullandı.