• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, STK, ODA TEMSİLCİLERİ VE BASINLA BULUŞTU

BAŞKAN YILMAZ, STK, ODA TEMSİLCİLERİ VE BASINLA BULUŞTU

 

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, referandum çalışmaları kapsamında ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni her platformda anlatmaya devam eden Başkan Yılmaz, Tarihi Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Meslek Odası Başkanları ve Basın Mensuplarını ağırladı.

Davetlilerin sorunlarını dinleyen Başkan Yılmaz, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Yeni sistemin faydalarını anlatan Yılmaz, kamuoyunda çokça tartışılan bazı maddelerin suiistimal edildiğini belirterek, “18 maddenin hiçbir yerinde fesih sözcüğü geçmiyor. Bir kere fesih sözcüğünü kullanan hayırcı cephesi bilinçli kullanıyor. Çünkü fesih kavram olarak insanın zihninde olumsuzluk oluşturuyor. Fesih hukuki bir terimdir ve şu manaya gelir; feshetme yetkisini kullanan kişi yada kurum feshetmenin sonuçlarından etkilenmez, burası çok önemli, siz bir konuda feshetme yetkinizi kullanıyorsanız etkilenmezsiniz. Oysaki önerilen sistemde Cumhurbaşkanı’na meclis seçimlerini yenileme, meclise de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yenileme yetkisi tanımış. Peki, bu yetki neden tanınmış diye sorulursa devlette meydana gelebilecek kriz durumlarında bu sistemdeki en büyük özellik şudur; millete ve halka dayanıyor” dedi.

Kriz durumunda yine halka gidileceğini belirten Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Eş zamanlı olarak hem Cumhurbaşkanlığı seçimi, hem meclis seçimleri yenilenecek. Yani fesih etmiş olsa Cumhurbaşkanı’nın etkilenmemiş olması lazım. Cumhurbaşkanı görev süresinden sayıldığı için feshetme değil yenileyebiliyor” dedi.

Katılımcıların yeni sistemle ilgili sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yeni sistemin tamamen millete yönelik olduğunu söyledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü