• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, REFERANDUM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

BAŞKAN YILMAZ, REFERANDUM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

 

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için gezi ve ziyaretlerini sürdürüyor.

16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Başkan Yılmaz, destek arayışlarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yeni anayasa ve referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Yenişehir Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, mahalle halkından referandumda EVET çıkması için destek talebinde bulundu.

Yeni sistemin faydalarını ve neler getirdiğini anlatan Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Mevcut anayasanın darbe bir anayasa olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Günümüze kadar tartışmaları devam etmiş ve pek çok kez değişikliklere uğramış bir anayasadan bahsediyoruz. Birçok kez girişimde bulunulsa da tamamen yeni bir anayasa yapılamadı. 16 Nisan’da 18 maddesi milletimizin kararı ile değişecek inşallah. Bu değişikliklerin milletimizin ve ülkemizin yararına olduğuna inanıyoruz” dedi.

Yeni sistem ile seçimlerden mutlaka tek başına iktidar çıkacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Hükümet kurulamama sorunu ortadan kalkacak ve güvenoyunu bizzat halkın kendisi verecek. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle vesayetin tamamen tasfiye edileceğini söyleyen Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, “Yasama ve yürütme güçlenecek, devletin gerçek sahibi millet olacak. Geçmiş dönemlerde gördüğümüz ve sıkıntılarını çok çektiğimiz yönetimde çift başlılık ve uyumsuzluklar ortadan kalkacak. Geçmiş dönemlerde yaşanan kriz ve kaoslar tamamen bitecek” dedi.

Yenişehir Çok Amaçlı Hizmet Evi’nde düzenlenen ve yaklaşık iki saat süren toplantı, mahalle sakinlerinin sorunlarını anlatmasının ardından sona erdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü