• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, Bahçelievler Mahallesindeki Kadın Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte davetliler, karanfillerle karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Bahar Çiftsever, anneliğin önemine vurgu yaparak, "Değerli annelerimiz ve gönül elçilerimiz, nerede bir sevgi, bir barış ve güzellik varsa orada bir kadın ve bir anne vardır. Anne sevgisi, sevgilerin en yücesi, en güzeli ve en değerlisidir" dedi.

Davetlileri selamlayarak konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın eşi Özlem Yılmaz, "Dünyayı ak sütünün, ak iklimiyle aydınlatan analar, bu evrensel günde dünyada milyonlarca anne çocukları tarafından sevgi ve saygıyla anılır. Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Onları bir gün hatırlamak, hediyelerle sevindirmek yetmez. Aslında her günün anneler günü olması gerekir, sadece anneler gününde değil, onların gönüllerini alarak hediyeleri her zaman vermeliyiz ve onlara hayat mücadelelerinde yardımcı olmalıyız" dedi.

Anneye saygıda kusur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Özlem Yılmaz, "Hepsinden önemlisi yaşarken değerini bilmeliyiz. Anneliğin ideolojisi yoktur, onlar evlatları için yaşar, daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışırlar" ifadelerini kullandı.

Bilinçli bir toplumun annelik kurumundan geçtiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, konuşmasında şunları söyledi; "Bilinçli, kendisine özgüveni olan, kendi ayakları üzerinde duran, aile içindeki iletişimi bilimsel olarak kuşanmış, çocuk eğitimiyle ilgili yeterli bilinçlenmeyi almış kadınların sayısını çoğaltmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki aileyi inşa eden kadındır, iyi bir aile iyi bir toplumu inşa eder, bu şiarla hareket ediyoruz. Eğitimli çocuklar önce ailede yetişir, sonra okul gelir, okul süreci sonra başlar. Bu nedenle bu alanı önemsiyoruz, şehrin her kaldırımını altın taşlarla döşesek, eğer siz insanınızı kaliteli, eğitimli bir seviyeye getirmezseniz yapılan parkların, kaldırım ve yolların hiç önemi yok, onu yaşatacak olan insandır. Şehri şehir yapan insandır diyoruz, bu yüzdendir ki en büyük yatırımımız insanadır, kadınadır, çocuklarımızadır” dedi.

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Hasan Postacı, tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Konuşmaların ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Bahar Çiftsever, Belediye Başkanlarının eşlerine çiçek vererek, günlerini kutladı.

Müdürlük yetkililerince etkinliğe katılan bayanlara anneler günü dolayısıyla hediyeler verildi.

Yaklaşık iki saat süren etkinliğe Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın eşi Özlem Yılmaz'ın yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin eşi Güler Baydilli, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı'nın eşi Leman Postacı ile çok sayıda davetli kadın katıldı.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü